30.1.12

Γιά μια Σύγχρονη Παγκόσμια Δημοκρατία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τίτλος βιβλίου : Γιά μια Σύγχρονη Παγκόσμια Δημοκρατία

(Στην Παντοδυναμία της Αγοράς να Αντιταχθεί η Παντοδυναμία της Κοινωνίας)
Συγγραφέας : Χρήστος Γ. Ρήγας
Σχήμα : 14,00 Χ 20,50 εκ.
ISBN: 978-960-391-040-4
Λιανική τιμή : 8,60 €
Εκδόσεις : ΕΛΕΥΣΙΣ, eleusisbooks.blogspot.comeleusisbooks@gmail.com

Στο βιβλίο του αυτό ο Χρήστος Γ. Ρήγας αναφέρεται στη μετάβαση από τα έθνη–κράτη και τον εθνικό καπιταλισμό, στην παγκοσμιοποίηση και τους υπερεθνικούς Οργανισμούς.
Στη μεταβατική αυτή περίοδο η σταθερότητα του εργοστασίου και της βιομηχανικής παραγωγής, που αποτελούσε τη βάση της εθνικής οικονομίας και της εθνικής πολιτικής, έπαυσε να υπάρχει. Σήμερα, με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και τη νέα τεχνολογική επανάσταση όλα είναι ρευστά και τίποτα δεν έχει μένει σταθερό. Ολόκληρες κατηγορίες εργασιών συρρικνώνονται, αναδιαρθρώνονται ή εξαφανίζονται τελείως, με αποτέλεσμα εκατομμύρια εργαζόμενοι να πετάγονται έξω από την παραγωγική διαδικασία.
Η τεχνολογική επανάσταση στην πληροφορική και την βιοτεχνολογία, αντί να δημιουργήσει μια κοινωνία αφθονίας και καλύτερης ποιότητας ζωής σε όλους, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Όλος ο πλούτος συγκεντρώνεται σε πάρα πολύ λίγους, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού βυθίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όλα τα οφέλη από την τεχνολογική επανάσταση πηγαίνουν στις μετοχές των εταιρειών και καθόλου στους εργαζόμενους.
Οι παγκόσμιες εταιρείες ασκούν έναν άνευ προηγουμένου έλεγχο σε οικονομικούς πόρους, δεξαμενές εργασίας και αγορές. Τα έθνη–κράτη είναι ανίσχυρα να αντιδράσουν στις δυνάμεις της παγκόσμιας αγοράς.
Το κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο, περιστρέφεται σαν καταστροφική σφαίρα, από χώρα σε χώρα, καταστρέφοντας τις εθνικές οικονομίες των πιο αδύνατων, αφήνοντας πίσω του ερείπια. Οι δυνάμεις της αγοράς επιβάλουν τη θέλησή τους πάνω στα έθνη–κράτη μέσω του Δ.Ν.Τ., της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Π.Ο.Ε., και άλλων παγκόσμιων οργανισμών.
Στο παρόν βιβλίο, ο συγγραφέας, Χρήστος Γ. Ρήγας, κάνει μια αναδρομή στην ιστορία ξεκινώντας από τη δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε και λειτούργησε στην Αθήνα από το 462 π.Χ. μέχρι το 322 π.Χ., η οποία αποτελεί μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, γιατί ανύψωσε τον απλό πολίτη σε ό,τι πιο υπεύθυνο και ελεύθερο, με συνείδηση της μοναδικής αξίας της ανθρώπινης προσωπικότητας και φτάνοντας ως τη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης και του Δ.Ν.Τ.
Η απόλυτη ελευθερία των δυνάμεων της αγοράς είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε οικονομικό και κοινωνικό χάος.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Στην παντοδυναμία της αγοράς πρέπει να αντιταχτεί η παντοδυναμία της κοινωνίας.

«Οι καιροί ου μενετοί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου